2008. november 7., péntek

Az első, original, sorszámozott prizma kié lett?


Tegnap este nagy eseménynek adott teret a kicsi, büdös, pince-szagú rs9, hiszen hallhattuk újra (előtte millenárisban) a döprizmaprojekt nevű formációt. nem úgy mentem oda, hogy valami unalmas hétköznapesti szalonzenét fogok hallgatni teát iszogatva művészemberek társaságában, hanem a hét, vagy hónap legjobb zenei eseményére. Sikerült egy jó kezdéssel - mert az mindig nehéz - indítaniuk a koncertet, egyenként mentek fel a színpadra, ültek le hangszerükhöz, s szépen, finoman léptek be a dalba, amelyet az egyik prizmatag már javában énekelt...
A koncert alatt olyan előadók szerzeményeit hallhattuk, mint a sokunk által minimum kedvelt coldplay, a cuki Norah Jones, Sting a zseni, lelket simogató, könnyeket fakasztó lírái. Na, de ez még semmi, MERT a még véletlenül sem szerény, exhibicionista énekes-gitáros-konferansziének sikerült gondoskodnia a kellő hangulatról. Az interaktivitás netovábbja mutatkozott meg, mikor bevonta a közönséget a zene megalkotásába, a közös ritmusra tapsolással!
Még felcsendült a dalok kavalkádjában egy próza is - melynek hatására, az előadó úgy döntött nem helyez erre nagy nyomatékot a közeljövőben - ha érdekel a véleményem, jó volt, még sok ilyet!
A tömeg képes volt olyan tetszéskinyilvánító eszközök bevetésére, mint taps, ujjongás, és, mikor már tetőfokára hágott a hangulat, még fütyülés is elhangzott - ezt azért említem, mert a zenekar szemlátomást szomjazta ezen banálisnak tűnő rajongói szkillek megnyilvánulását.. kaptak is rendesen, MERT ŐK MEGÉRDEMLIK! volt trackenként gitárhangolás, jó volt, köszönjük! aztán ennek továbbfejlesztett verziója, "a már régen benne vagyunk a számban, de sorry én nem hangoltam gitárt, folyt.köv. innen!" - ez egy ilyen döprimaprojekthez illő 'jópofaság'. Ez nem csak egy koncert, hanem standupcomedy is volt, mert nevettünk sokat a rögtönzött poénokon.
A zenekar tagjai:
Shalomé ének, Zsuzsi fuvola, zongora, Gergő szóló gitár, Dávid akk.gitár, és ének, meg ami kell, ha nincs.
Nem fogjátok elhinni, de lehetett nyerni egy origin prizmát!!! Hogyan? Elrejtettek egy sort az egyik dalban, amely részlet egy híres filmből származott, erre kellet rájönnünk, hogy vajon melyik filmből való. Andrénak sikerüt, így kapni fog egy sorszámozott prizmát, hát nem fantasztikus? Milyen kis huncutok, ilyen eszközökkel akarják magukhoz édesgeni a közönségüket.
Ugye sosincs vége úgy koncertnek, hogy még egy-két dalt a végén ne énekelne el a banda, ez itt is így történt. Az utolsó utáni track nem fogjátok ki találni mi volt! "A mai nap éppen megfelelő arra, hogy a hangya Holdra szálljon..."-meg van? ezt kaptuk az arcunkba a legeslegvégén. Várom a következőt, arról szintén beszámolok.

Nincsenek megjegyzések: